Een snellere laptop?

Je zet de laptop aan en vervolgens duurt het 5 minuten voordat je er wat mee kan doen.. De laptop kraakt, en het laden duurt en duurt en duurt…
Nu zou je een nieuwe laptop van € 600 kunnen kopen of je geeft je laptop een nieuw leven door er een andere en veel snellere schijf (SSD) in te zetten wat goedkoper is en je behoudt je eigen laptop. Dit laatste kan ik voor je doen!
De oude schijf vervang ik voor een van de betere type’s SSD schijven, namelijk die van Samsung 860 EVO.

Wat is een SSD schijf?

SSD betekent “Solid State Disk” oftewel stilstaande schijf. De SSD schijf bewaart zijn data op een chip (soort van grote USB stick) en bij een klassieke harde schijf, schijft hij zijn data weg op een ronddraaiende schijf. Dit geeft dus ook het zoemende en krakende geluid en zeker als de schijven ouder worden, wordt dit alleen maar erger!

Voordelen van een SSD schijf

Nadelen van een SSD schijf

Het enige nadeel van een SSD schijf is dat de aanschafwaarde hoger is dan bij een traditionele harde schijf.
Verder zijn er geen nadelige zaken te noemen.
In de toekomst zullen SSD schijven voordeliger worden en zullen de traditionele schijven verdwijnen.

Samsung 860 EVO

Is iedere laptop geschikt voor een SSD schijf?

In bijna alle laptops past wel een SSD schijf maar sommige laptops zijn te oud (>12 jaar) waardoor je weinig merkt aan het plaatsen van een SSD schijf.
Dit ligt aan het type processor en videokaart. Beide zijn meestal niet te vervangen. En bij het maken van een afspraak bekijk ik altijd of de laptop wel sneller zal worden bij het plaatsen van een SSD schijf en evt. extra geheugen. 
Deze prognose is geheel vrijblijvend en kosteloos. 

Om exact te weten wat er allemaal in je laptop of pc hebt zitten is er het programmatje Speccy wat gratis te downloaden is.
Zie de afbeelding hiernaast wat het allemaal laat zien.

Deze site gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze web statistieken.